Partidul Național Liberal și-a desemnat noua conducere interimară și promite un candidat pentru Primăria Capitalei

Partidul Național Liberal

Partidul Național Liberal (PNL) a convocat ședința Delegației Politice Naționale pentru a lua decizii organizatorice importante și a stabili prioritățile pentru viitorul imediat. Ședința, care a avut loc pe 23 iulie 2023, a inclus hotărâri privind excluderi și includeri în Biroul Permanent Central (BPC) și Delegația Politică Națională (DPN), alegerea unor noi vicepreședinți, a unui nou președinte-interimar și a Secretarului General.

În cadrul ședinței, au fost aleși în funcția de vicepreședinți Vasile COLȚA și Gheorghe FURDUI. Conform Statutului, funcția de Președinte-interimar poate fi deținută de un vicepreședinte desemnat și votat de BPC. Ion CALMÎC, care a deținut interimatul în ultimii ani, și-a dat demisia, iar prin majoritatea voturilor, Vasile COLȚA a fost ales Președinte-interimar. Ion CALMÎC a revenit în funcția de Secretar General.

Ședința a reprezentat o oportunitate pentru membrii DPN de a discuta despre alegerile locale viitoare și strategiile pregătite de echipele PNL pentru a se implica în bătălia electorală. PNL va desemna candidatul pentru funcția de primar al municipiului Chișinău în timpul apropiat.

Un aspect notabil al ședinței a fost prezența tuturor ex-președinților PNL – Andrei IURI-APOSTOL, Mircea RUSU și Vitalia PAVLICENCO – toți membri activi ai DPN și doi dintre ei – membri ai BPC. Această unitate a fost salutată de membrii DPN, care au subliniat că PNL rămâne deschis pentru aderarea tuturor celor care împărtășesc idealul Reunirii cu România, ca cea mai scurtă cale de integrare a Republicii Moldova în NATO și UE.

În încheierea ședinței, a fost adoptată o Declarație care exprimă direcțiile și angajamentul partidului pentru viitor. PNL și-a arătat determinarea de a continua să acționeze în conformitate cu idealurile naționale și să promoveze valorile europene, cu scopul de a contribui la prosperitatea și dezvoltarea Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share