Partidul Național Moldovenesc comemorează victimele celui de-al Doilea Război Mondial și prizonierii lagărului NKVD-ist din Bălți

Astăzi, membrii Partidului Național Moldovenesc din Bălți s-au adunat într-o ceremonie emoționantă pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial și prizonierii lagărului NKVD-ist. Această acțiune a avut drept scop aducerea unui omagiu tuturor celor care au suferit în urma celui mai mare calvar al secolului XX, o tragedie care a afectat oamenii de toate națiunile.

Evenimentul a reunit membrii partidului, precum și reprezentanți ai comunității locale, care s-au unit pentru a cinsti memoria celor care și-au pierdut viața în timpul acestor regimuri totalitare inumane. Cu emoție și respect, participanții au ținut un moment de reculegere pentru a onora memoria acestor nevinovați care au suferit în timpul războiului și au fost închiși în lagărele NKVD-iste.

Reprezentanții Partidului Național Moldovenesc au subliniat importanța păcii în lumina evenimentelor actuale din Ucraina. Ei au subliniat că astfel de tragedii și conflicte violente ne reamintesc cât de valoroasă este pacea și că trebuie să facem tot posibilul pentru a o menține și a o promova în întreaga lume. Prin comemorarea victimelor celor două regimuri, participanții au dorit să transmită un mesaj puternic de unitate, toleranță și dorință de pace pentru întreaga comunitate.

În finalul ceremoniei, toți cei prezenți s-au rugat pentru odihna veșnică a tuturor celor care au pierit în urma atrocităților regimurilor Hitlerist și Stalinist. Cu gândurile pline de compasiune și respect, aceștia au dorit să aducă un omagiu celor cărora nu li s-a permis să se întoarcă acasă și să-și continue viața.

Comemorarea victimelor celui de-al Doilea Război Mondial și a prizonierilor lagărului NKVD-ist a reprezentat un moment de întrunire și reflecție pentru comunitatea locală din Bălți, subliniind angajamentul partidului în promovarea păcii și a valorilor umane fundamentale. Prin astfel de acțiuni, Partidul Național Moldovenesc reafirmă importanța rememorării trecutului și a învățămintelor pe care le putem trage din acele perioade întunecate, în efortul nostru de a construi un viitor mai pașnic și mai luminos.

Total
0
Shares
Total
0
Share