Politic

Partidul Nostru și Renato Usatîi au anunțat când vor depune actele pentru cursa prezidențială

Pinterest LinkedIn Tumblr

În 1 septembrie 2020, ora 10:00, Partidul Politic Partidul Nostru depune la Comisia Electorală Centrală actele cu privire la desemnarea candidatului la funcția de președinte al Republicii Moldova – liderul formațiunii Renato Usatîi, și cu privire la constituirea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidatului la funcția de președinte al Republici Moldova, informează Telegraph.md cu referire la comunicatul oficial al formațiunii.

Potrivit CEC, începând cu ziua de astăzi, 1 septembrie 2020, grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot depune documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Conform prevederilor Codului electoral, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot. Grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de Președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

CEC, în termen de 3 zile de la recepționare, examinează dosarul și decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

În acest context, Comisia informează că documentele se vor depune la sediul Comisiei Electorale Centrale (aflat pe adresa: mun. Chișinău, str. V. Alecsandri, nr.119, bir.202), în zilele de:

  • 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 9.00 – 17.00;
  • 5 și 6 septembrie, între orele 10.00 – 16.00.

Particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova pot fi găsite pe pagina oficială a Comisiei www.cec.md, la compartimentul ”Alegeri prezidențiale 01.11.2020”, rubrica “Desemnarea și înregistrarea candidaților” sau accesând https://bit.ly/31Gjy3q.

loading...

Comments are closed.