Alte știri

Partidul PACE, condus de Cavacliuc, a protestat în fața Ambasadei Republicii Belarus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, Partidul Politic PACE a organizat o acțiune publică, prin care și-a exprimat atitudinea şi îngrijorarea față de evenimentele din Belarus, informează Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Obiectivul evenimentului a fost sensibilizarea comunității internaționale privind încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului din această țară.

DOC // Igor Dodon a prezentat raportul de activitate în perioada de mandat

”Ne declarăm solidari cu poporul belarus şi condamnăm acţiunile ilegale ale autorităţilor în privinţa propriului popor, doar de a menţine puterea cu orice preţ.

Chemăm autoritățile la raţiune, stoparea abuzurilor și violențelor forțelor de ordine asupra sutelor de mii de protestatari paşnici și determinarea autorităților pentru inițierea dialogului de de la egal la egal cu conducătorii protestelor, care sunt exponenţii poporului și reglementarea conflictului pe cale pașnică.

Cerem stoparea torturilor şi eliberarea imediată a miilor de deţinuţi politici, cercetarea cazurilor de tortură în privinţa protestatarilor paşnici şi atragerea la răspundere a vinovaţilor”, a transmis PACE.

Totodată, PACE solicită autorităţilor belaruse repetarea scrutinului prezidenţial într-un mod transparent, democratic, cu participarea observatorilor internaţionali.

loading...

Comments are closed.