Partidul Politic „ȘOR” reacționează la decizia ASP: “Nu ne afectează determinarea și susținerea de care ne bucurăm”

Partidul Politic „ȘOR” reacționează la decizia Agenției Proprietăți Publice (ASP) de a radia formațiunea din registrul de stat al persoanelor juridice și consideră că această acțiune este ilegală și abuzivă, fiind rezultatul unei hotărâri a Curții Constituționale, pe care o consideră capturată de actuala putere.

Partidul Politic „ȘOR” susține că au fost încălcate procedurile legale și că nu i s-a permis să se apere în mod corespunzător în fața acuzațiilor aduse. Potrivit formațiuniunii, această radiere din registrul de stat nu are nicio influență asupra determinării și susținerii de care se bucură.

„Faptul că, formal, Partidul Politic „ȘOR” a fost radiat din registrul de stat al persoanelor juridice nu înseamnă nimic pentru noi, atât pentru întreaga echipă a lui Ilan Șor, cât și pentru zecile de mii de susținători. Partidul nu este doar un document și o ștampilă, un partid veritabil este o mare comunitate de oameni cu aceleași idei și viziuni, gata să lupte pentru echitate și dreptate, pentru bunăstarea țării. Nimeni nu va putea radia acest sentiment din inimile noastre”, se arată în comunicatul publicat.

Partidul Politic „ȘOR” este încrezător că fărădelegile și abuzurile comise împotriva lor vor fi recunoscute la nivel internațional, iar Republica Moldova va fi condamnată pentru încălcarea principiilor fundamentale ale drepturilor omului și violarea Convenției europene.

„Din punct de vedere juridic, pe cazul lichidării abuzive a partidului „ȘOR” au fost depuse sute de plângeri la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, cereri colective și individuale. Deja am obținut informații despre înregistrarea cererilor care sunt puse pe rol”, mai precizează formațiunea.

În același comunicat se menționează că victoria va fi de partea Partidului „ȘOR”, iar persoanele responsabile pentru aceste acțiuni ilegale vor fi trase la răspundere. Ei sunt convinși că toate drepturile lor vor fi restabilite și dau asigurări că vor continua să lupte pentru cauza lor.

Amintim că la 19 iunie, magistrații Curții Constituționale (CC) au admis cererea Guvernului cu privire la verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”. Prin urmare, formațiunea politică a fost scoasă în afara legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share