Partidul ”ȘOR” denunță decizia PAS de a exclude candidații săi: ”Se bazează pe teama Maiei Sandu și a partidului PAS de a pierde puterea”

Ilan Șor, lider politic

Partidul Politic „ȘOR” a emis un comunicat oficial prin care condamnă ferm decizia regimului de guvernare PAS de a interzice reprezentanților săi să candideze la alegeri. Partidul acuză regimul Maiei Sandu de încălcarea gravă a Legii Supreme a țării și susține că argumentele prezentate pentru această măsură sunt contrare prevederilor constituționale.

În comunicat, Partidul „ȘOR” contestă decizia Curții Constituționale care a declarat formațiunea neconstituțională și subliniază că această hotărâre nu interzice în mod explicit membrilor și simpatizanților săi să participe la alegeri. Acuzațiile continuă, afirmând că regimul PAS a ignorat practica judecătorească europeană și a încălcat principiul prezumției nevinovăției, în ciuda confirmării acestui fapt de către doi judecători constituționali.

Partidul ȘOR atrage atenția asupra faptului că regimul de guvernământ a folosit interpretarea subiectivă a „dreptului exclusiv de a reglementa sistemul electoral prin lege organică” pentru a-și justifica inițiativa neconstituțională. În contextul acestor acțiuni, Partidul „ȘOR” reafirmă că Constituția este legea supremă și orice lege sau act juridic care contravine prevederilor constituționale este nul.

În cadrul comunicatului, Partidul „ȘOR” acuză regimul Maiei Sandu și partidul PAS de teama de a pierde puterea în teritoriu și de dorința de a-și menține controlul politic și financiar, ignorând nevoile și aspirațiile cetățenilor. De asemenea, partidul promite să facă tot posibilul pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii și executanții planului considerat antidemocratic și anticonstituțional.

Partidul Politic „ȘOR” subliniază că a identificat mai multe soluții legale care să permită membrilor săi să participe la alegerile locale din 5 noiembrie și să obțină o victorie absolută. În acest context, formațiunea afirmă că cetățenii Republicii Moldova așteaptă schimbări pozitive și o viață mai bună acum și nu într-un viitor îndepărtat, iar Partidul „ȘOR” se prezintă ca singura forță politică capabilă să asigure stabilitatea economică și prosperitatea țării.

Poziția oficială a Partidului „ȘOR” față de decizia regimului fascist Sandu-PAS, de a interzice reprezentanților noștri să candideze la alegerile locale 2023:

Partidul Politic „ȘOR” condamnă decizia regimului fascist Sandu-PAS de a interzice reprezentanților noștri să candideze la alegeri. Reiterăm faptul că aceasta reprezintă o încălcare gravă a Legii Supreme a țării, argumentele prezentate în favoarea măsurii în cauză fiind contrare prevederilor constituționale.

Pentru a justifica inițiativa ilegală, partidul de guvernământ PAS a folosit decizia Curții Constituționale care a declarat Partidul Politic „ȘOR” neconstituțional.

Deși a fost ignorată în mod flagrant practica judecătorească europeană, iar principiul prezumției nevinovăției a fost încălcat în mod grosolan – fapt confirmat de doi judecători constituționali – hotărârea Înaltei Curți nu interzice membrilor și simpatizanților Partidului Politic „ȘOR” să candideze la alegeri.

Tot în sprijinul proiectului său neconstituțional, Parlamentul a invocat „dreptul exclusiv de a reglementa sistemul electoral prin lege organică” – drept pe care l-a interpretat în mod subiectiv, plasându-se deasupra Constituției.

Reamintim regimului antidemocratic Sandu-PAS că „Constituția este legea supremă, iar orice lege sau act juridic care contravine prevederilor constituționale este nul”.

Noi înțelegem că decizia ilegală luată de majoritatea parlamentară se bazează pe teama Maiei Sandu și a partidului PAS de a pierde puterea în teritoriu. Regimul de guvernare este conștient de faptul că, dacă va permite membrilor echipei lui Ilan Șor să participe la alegerile locale, va suferi o înfrângere zdrobitoare, urmată de pierderea sprijinului politic și financiar din partea partenerilor externi.

Cu toate acestea, Partidul Politic „ȘOR” nu va permite regimului fascist Sandu-PAS să realizeze acest plan antidemocratic și anticonstituțional și va face tot posibilul pentru a-i aduce în fața justiției pe autorii și executanții acestuia, în frunte cu Maia Sandu.

Precizăm că am identificat mai multe soluții legale care vor permite membrilor Partidului „ȘOR” să participe la alegerile locale din 5 noiembrie și să obțină o victorie absolută.

Cetățenii așteaptă schimbări pozitive și o viață mai bună acum, nu într-un viitor incert și îndepărtat, despre care PAS vorbește de doi ani. Iar populația este convinsă, după doi ani de „vremuri bune”, că Partidul Politic „ȘOR” este singura forță politică capabilă să asigure stabilitatea economică și prosperitatea Republicii Moldova.

Total
0
Shares
Total
0
Share