Duminică, 21 mai, Partidul Șor organizează mitinguri simultane pentru inițierea unui referendum privind vectorul extern al Republicii Moldova

Duminică, pe 21 mai, în timpul desfășurării evenimentului ”Moldova Europeană” organizat de Cancelaria de Stat la inițiativa Maiei Sandu în Chișinău, Partidul Șor va organiza concomitent trei mitinguri în diverse orașe din Republica Moldova. Mitingurile vor avea loc în Bălți, Comrat și Orhei, unde participanții vor decide cu privire la inițierea unui referendum referitor la vectorul extern al țării, oferind cetățenilor opțiuni precum Uniunea Europeană (UE), Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) sau neutralitatea.

Ilan Șor, liderul Partidului Șor, a anunțat intenția formațiunii de a organiza acest referendum care va avea ca scop stabilirea direcției politico-economice externe a Republicii Moldova. El a subliniat importanța momentului actual, menționând că cetățenii trebuie să decidă viitorul relațiilor țării cu alte state.

Mitingurile vor începe la ora 11:00 în fiecare dintre cele trei locații. Locuitorii municipiului și raionului Orhei, precum și cei din localitățile învecinate, sunt așteptați să participe la mitingul organizat în sprijinul inițierii unui referendum privind vectorul extern. Totodată, cetățenii din Bălți și din toate raioanele din nordul țării sunt invitați să se alăture evenimentului organizat în centrul orașului Bălți. De asemenea, locuitorii Găgăuziei sunt așteptați să participe la mitingul organizat la Comrat.

Partidul Șor speră că prin organizarea acestor mitinguri va atrage un număr semnificativ de participanți și va iniția un dialog național în legătură cu orientarea externă a Republicii Moldova. În cazul în care va fi susținută de majoritatea cetățenilor, inițiativa de a organiza un referendum privind vectorul extern al țării ar putea aduce schimbări semnificative în politica externă a Republicii Moldova.

Până în prezent, nu s-au exprimat opinii oficiale cu privire la aceste mitinguri și inițiativa Partidului Șor din partea autorităților sau a altor formațiuni politice.

Total
0
Shares
Total
0
Share