PAS a capturat activitatea legislativă și respinge toate inițiativele opoziției, reclamă Partidul ”Renaștere”

Partidul „Renaștere” a reiterat hotărârea sa de a lupta pentru inițiativele sociale respinse de majoritatea parlamentară, reprezentată de PAS. Aceste inițiative, menite să ofere sprijin celor mai vulnerabili membri ai societății, au fost respinse în plenul Parlamentului, în cadrul ședinței din 14 martie 2024.

Formațiunea ”Renaștere” a anunțat într-un comunicat de presă că una dintre inițiativele principale respinse de majoritatea parlamentară a fost eliminarea penalităților pentru serviciile comunale pentru pensionari, o măsură menită să ușureze povara financiară a acestei categorii de cetățeni. În plus, propunerea de a proteja bătrânii și veteranii de evacuare din locuințele lor din cauza datoriilor a fost, de asemenea, respinsă, scrie sinteza.org

Alte inițiative incluse în planul partidului ”Renaștere” pentru a reduce povara financiară a cetățenilor, cum ar fi reducerea tarifelor pentru încălzirea autonomă, au fost, de asemenea, ignorate de majoritatea parlamentară.

”Majoritatea parlamentară reprezentată de PAS a respins încă o dată inițiativele noastre sociale doar pentru că sunt ale noastre. Am vrut doar să ajutăm oamenii, să facem viața mai ușoară celor care au cea mai mare nevoie de acest lucru. Ca pensionarii să nu fie obligați să plătească penalități pentru serviciile comunale, și așa le este greu financiar. Ca bătrînii și veteranii să nu fie aruncați în stradă pentru aceste datorii. Ca locuitorii cu încălzire autonomă să achite ceva mai puțin. Niciuna dintre inițiative nu a fost susținută”, a scris formațiunea în comunicat.

Cu toate acestea, liderii Partidului „Renaștere” au declarat că nu vor renunța la lupta pentru aceste propuneri sociale. Ei au promis să continue să lupte pentru drepturile cetățenilor, indiferent de obstacolele întâmpinate în calea lor.

”Nu vom renunța. Vom lupta pentru fiecare propunere de dragul cetățenilor noștri, de dragul familiilor obișnuite. Vom face totul pentru țara noastră, ca să transmitem copiilor noștri Moldova în cel mai bun mod posibil”, au notat reprezentanții Partidului ”Renaștere”.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share