Politic

PAS a lăsat Orheiul fără finanțare. Tauber către Alaiba: Le-ați promis orheienilor vrute și nevrute, ați uitat?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toate amendamentele depuse de deputații Partidului „ȘOR” la legea bugetului de stat pentru anul viitor, pentru investiții capitale și rezolvarea mai multor probleme stringente, au fost respinse de majoritatea parlamentară a PAS. Printre ele se numără și investițiile necesare pentru orașul și raionul Orhei, care au fost respinse de actuala putere.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, și-a exprimat regretul că în bugetul de stat pentru 2022 nu sunt prevăzute investiții capitale, atât de necesare pentru locuitorii satelor și orașelor din țara noastră.

„Pentru municipiul și raionul Orhei, în care, apropo, actualul președinte al Comisiei economie (n. r. Dumitru Alaiba) le-au spus vrute și nevrute orheienilor, în campania electorală, propunem acordarea a 50 de milioane de lei pentru reparația capitală a două poduri peste râul Răut și lunca râului Răut”, a spus Marina Tauber.

Pentru Reparația capitală a Complexului fostei conduceri a Zemstvei județene, unde va fi deschisă o filială a unei universități de prestigiu din România, de talie internațională, precum și a parcului aferent, au fost solicitate 80 de milioane de lei. Alte 12 milioane de lei au fost solicitate pentru construcția și reamenajarea căminelor studențești.

De asemenea, deputatul Partidului „ȘOR” a cerut 30 de milioane de lei pentru construcția complexului raional sportiv în orașul Orhei.

„Mai solicităm alocarea din buget a 20 de milioane de lei pentru lucrări de reparație capitală a instituției publice de educație timpurie nr. 2 „Albinuța”. Alte 60 de milioane de lei sunt necesare pentru lucrări de reparație capitală a pieței regionale”, a menționat Marina Tauber în plenul legislativului.

10 milioane de lei au mai fost solicitate pentru efectuarea lucrărilor de reparație a blocului spitalului raional Orhei, realizat în cadrul programului transfrontalier „Legături de speranță pentru sănătate și îngrijire între Republica Moldova și România”.

Deputații Partidului „ȘOR” au elaborat amendamente și pentru câteva sate din raionul Orhei. 3,8 milioane de lei au cerut pentru comuna Crihana, în vederea construcției complexului regional sportiv. De precizat că proiectul respectiv este cofinanțat de către Agenția de cooperare internațională pentru dezvoltare ROAID cu suma de 38 mii euro, iar Consiliul Raional Orhei va aloca în acest sens 2 milioane de lei.

De asemenea, pentru Primăria satului Susleni, fracțiunea a cerut alocarea din bugetul de stat a nouă milioane de lei, pentru reparația capitală a Centrului de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități.

În favoarea amendamentelor care vizează municipiul și raionul Orhei au votat doar 23 de deputați.

loading...

Comments are closed.