Alte știri

PAS anunță condiția pentru ar vota modificările la Legea bugetului de stat

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS anunță că va vota modificările la Legea bugetului de stat prin procedura obișnuită în Parlament, cu condiţia includerii ajutoarelor care să reducă sărăcia şi să compenseze veniturile oamenilor, pierdute în timpul carantinei, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG

„În special, vom insista pe: • subvenţionarea salariilor pentru angajaţii din domeniile cele mai lovite de criză (150 milioane lei) (restaurante, hoteluri, săli de nunţi, pensiuni (HORECA), • compensarea pierderilor din agricultură cu 300 de milioane lei, • alocarea banilor pentru efectuarea a 5000 de teste pentru COVID pe zi.

Aceste acțiuni costă circa 600 milioane de lei și pot fi finanțate dacă se taie din cheltuielile ineficiente ale autorităților publice. În buget rămân sute de milioane de lei pentru reparații de clădiri, procurarea de mobilă, computere, studiu de fezabilitate pentru încă două aeroporturi, și alte cheltuieli care nu sunt prioritare pe timp de criză”, transmit cei de la PAS într-un comunicat de presă.

În această dimineață, premierul Ion Chicu a îndemnat-o pe președinta PAS, Maia Sandu, „să spună concret” ce prevederi din proiectele pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea la 1 iulie nu sunt acceptabile pentru partidul pe care îl conduce.

Acesta a precizat că va merge și joi, când este programată o nouă ședință plenară a Parlamentului, după trei tentative eșuate ale deputaților de a se convoca, adăugând că el contează „pe responsabilitatea Maiei Sandu”.

Parlamentul nu a putut să se convoace ultimele trei ori consecutive în ședință plenară din lipsă de cvorum, venind doar deputații PSRM și PDM.

La 1 iulie, Executivul și-a angajat răspunderea asupra a patru proiecte: pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2020 nr. 174/2019, pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020 nr. 173/2019, pentru modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 nr.172/2019 și cu privire la modificarea Legii nr. 270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Citește și: Furculiță: Maia Sandu este candidata partidelor oligarhice, candidata Plaha-Șor la prezidențiale

loading...

Comments are closed.