Social

PAS: Elevii claselor gimnaziale să-și cumpere mâncarea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputații PAS au refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului inițiativa fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor de a asigura alimentarea gratuită în școli pentru elevii claselor a V-IX-a.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Haideți să le facem copiilor acum, înainte de Anul Nou, un așa cadou. Nu este mult. Pentru un an sunt 285 de milioane. În condițiile când pentru mai multe categorii de bugetari s-au găsit bani pentru a fi majorate salariile, haideți să găsim acești bani să asigurăm alimentația gratuită a copiilor până în clasa a IX-a în condițiile când prețurile la produsele alimentare, servicii, au crescut și vor continua să crească”, a declarat autorul proiectului deputatul PSRM, Alla Darovannaia.

Proiectul PSRM prevede extinderea procesului de alimentarea gratuită în școli. În prezent, statul asigură masa gratuită în școli doar pentru elevii claselor primare.

Amintim, Guvernul Gavrilița a dat un aviz negativ acestei inițiative, argumentând prin faptul că oferirea meselor gratuite și pentru elevii claselor gimnaziale este prea costisitoare pentru bugetul de stat. Deputații PAS au declarat anterior că statul nu trebuie să asigure alimentația gratuită în școală pentru copiii care nu sunt din familii socialmente vulnerabile. Președintele Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, deputatul PAS Dan Perciun, a declarat că aceste costurile ar fi foarte mari pentru stat, de aceea în școli trebuie hrăniți gratuit doar copiii din familiile nevoiașe.

loading...

Comments are closed.