PAS inițiază negocieri cu formațiunile parlamentare. Care este scopul

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) inițiază negocieri în Legislativ în dimineața de 20 ianuarie cu toate formațiunile parlamentare pentru a depăși criza politică. Despre aceasta a declarat deputatul PAS Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite Telegraph.md, cu referire la Newsmaker.md

Întrebat ce vor să audă reprezentanții PAS la aceste negocieri de la ceilalți colegi din Parlament, deputatul Mihai Popșoi a spus că: „Sper că colegii socialiști și ceilalți colegi vor fi de acord să vorbim despre ne-votarea unui candidat la funcție de premier”.

Mihai Popșoi a spus că a transmis invitații la aceste negocieri președintelui fracțiunii Platforma DA Alexandr Slusari, președintelui fracțiunii Partidului Socialiștilor Corneliu Furculiță, dar nici o invitație nu a fost transmisă Partidului „Șor”.

Menționăm că luni Curtea Constituțională a Moldovei a declarat inadmisibilă sesizarea PAS privind posibilitatea de autodizolvare a Legislativului, unul dintre scenariile provocării alegerilor parlamentare anticipate.

Tot luni Partidului Socialiștilor a chemat formațiunile parlamentare la consultări pentru a schița o foaie de parcurs cu privire la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Pro Moldova a fost marți la discuții cu socialiștii. Reprezentanții formațiunii au spus că s-a făcut un schimb de păreri despre criza politică din țară.

Marți deputatul Platformei DA Liviu Vovc a transmis o solicitare la Comisia Electorală Centrală (CEC), în special președintelui Dorin Cimil, în care a cerut să fie informat despre costurile organizării alegerilor parlamentare anticipate, termenul limită înainte de alegerile anticipate, când ar trebui să fie demarate acțiunile pentru asigurarea bunei organizări a procesului și dacă dispune de aceste surse financiare în bugetul instituției.

Citește și: Ion Ceban face dezvăluiri despre ultima vizită a socialiștilor la Moscova

Total
0
Shares
 
Total
0
Share