PAS nu va colabora cu MAN în cadrul CMC, anunță Lilian Carp

Fostul candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de primar al Capitalei, deputatul Lilian Carp, susține că nu va exista niciun fel de colaborare în Consiliul municipal Chișinău dintre PAS și partidul condus de Ion Ceban, Mișcarea Alternativa Națională, scrie Ziua.md

„Colaborare nu va fi, noi o să declarăm în aceste zile că vom fi într-o opoziție cu actualul primar de Chișinău, în Consiliu Municipal, […] ne vom axa pe rezolvarea problemelor majore din municipiul Chișinău, precum sunt curțile de blocuri, transportul public, să nu admitem votarea planului urbanistic zonal cu încălcări”, a declarat Lilian Carp, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Carp, care a pierdut alegerile în fața lui Ceban a alegerile de duminică, a mai spus că unul dintre motivele pentru care partidul de guvernare a pierdut Chișinăul este „înaintarea tardivă a candidatului”.

Potrivit lui, dacă ar fi început cu un an mai devreme „campania de promovare”, ar fi avut „o șansă de a câștiga Primăria Chișinău”.

La alegerile de duminică, Ion Ceban a câștigat un nou mandat din primul tur cu un scor de 50,62 %.

Candidatul PAS, Lilian Carp, a obținut 28,23 la sută din sufragii. Cele mai multe voturi pentru CMC le-a obținut MAN – 33,25 la sută, urmat de PAS cu 32,88, PSRM – 9,64 și PCRM – 4,46, potrivit datelor preliminare ale CEC.

Total
0
Shares
Total
0
Share