Politic

PAS, PPDA și PSRM au RESPINS inițiativa PDM privind numirea unui Procuror European

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alianța de guvernare formată din PAS, Platforma DA și PSRM nu au susținut inițiativa PDM privind aprobarea unui proiect de lege care să asigure ca următorul Procuror General să fie unul european.

„Anterior doamna prim-ministru Maia Sandu spunea că își dorește un procuror european doar că nu avea un număr suficient de voturi în Parlament. Oferim acum această posibilitate și suntem gata să ajutăm, de aceea propunem introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care prevede că în fruntea PG să fie numit un procuror european”, a declarat Pavel Filip.

Drept scuză, președintele Comisiei Parlamentare numiri și imunități Sergiu Litvineneco a declarat în plen că nu a a văzut un raport la acest proiect dar a promis că în cel mai scurt timp ar putea fi examinat și „dacă proiectul este bun atunci el poate fi susținut”.

Deputații blocului ACUM nu au votat pentru introducerea pe ordinea de zi a proiectul de lege propus de PDM la fel cum nu au votat nici socialiștii. Și asta chiar dacă anterior, anume deputații blocului ACUM insistau pe numirea unui Procuror General european.

loading...

Comments are closed.