Alte știri

PAS promite creșterea indemnizației unice la naștere cu doar 135 lei/an, deși PSRM a reușit să o majoreze cu 1548 lei într-un singur an de guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei conferințe de presă în context electoral, Partidul Acțiune și Solidaritate a promis, oficial, că în următorii patru ani de zile va crește cu doar 135.25 lei/an indemnizația unică la nașterea copilului și va majora cu încă 2 250 lei scutirile fiscale pentru copii.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, dacă astăzi, pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2021, mamele beneficiază de indemnizația unică la naștere în cuantum de 9 459 lei pentru fiecare copil, născut viu, PAS promite că va crește această alocație până la 10 mii de lei în următorii patru ani de guvernare, dacă va ajunge la putere.

Pe de altă parte, PSRM-ul a reușit să majoreze indemnizația unică la naștere cu 1 548 lei într-un singur an de guvernare.

Potrivit informațiilor Casei Naționale Asigurări Sociale, pentru copiii născuți începând cu 1 ianuarie 2020, respectiv după ce PSRM a elaborat și a aprobat Bugetul de Stat pentru 2020, mamele au beneficiat de indemnizația unică la naştere în cuantum de 8 299 lei pentru fiecare copil, alocația fiind majorată de la 7 911 lei. Începând cu 1 ianuarie 2021, tot în baza Bugetului promovat de PSRM, mamele beneficiază de indemnizația unică la nașterea copilului în cuantum de 9 459 lei pentru fiecare copil, născut viu.

Ce ține de scutirea fiscală pentru îngrijirea copilului, este de menționat că PSRM a reușit să o majoreze cu 1500 lei într-un singur an de guvernare, pe când PAS și-a propus să o majoreze cu doar 562 lei în fiecare an de conducere a țării.

loading...

Comments are closed.