Politic

PAS refuză să explice cum a reușit să treacă Simion Guțu prin filtrele de integritate ale Maiei Sandu

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți bloggeri, formatori de opinie au scris lucruri critice despre candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile locale noi din Municipiul Bălți, Simion Guțu. Fostul președinte al organizației municipale Bălți al Partidului Popular Creștin Democrat are probleme grave de integritate, cu toate acestea însă, PAS-ul nu dorește să comenteze în nici un mod acuzațiile.

Conform site-ului e-democracy, la alegerile parlamentare din 2014, Simion Guțu a candidat pe listele PPCD.

Guțu Simion, fost coleg de partid cu Iurie Roșca un soi de Laszlo Tokes al Republicii Moldova. Rosca, un infiltrat al Moscovei in miscarea unionista din anii ’90, e unul din marii tradatori ai cauzei romanismului si europenismului dincolo de Prut, scrie bloggerul Anatolie Chirilov într-un articol.

Totodată, în anul 2011, Colegiul de Medicină Bălţi a depus cerere de chemare în judecată către Guţu Simion şi Guţu Valentina prin care a solicitat încasarea datoriei în baza contractului de locațiune. Guţu Simion şi Guţu Valentina nu şi-au onorat obligațiunea asumată şi la data de 30.05.2011, au acumulat o datorie în sumă de 22 198,27 lei.

Bloggerul Eugen Luchianiuc, într-un articol a scris că fiul lui Simion Guțu se află în căutare pentru escrocherie, într-un reportaj realizat de către televiziunea BTV, se arată că Maxim Guțu, fiul lui Simion Guțu a tras pe sfoară 20 de oameni împrumutând peste 13 milioane de lei, iar mai apoi a evadat din arest de la domiciliu aflându-se în căutare la momentul de față. Una din persoanele de la care împrumutat bani Guțu a murit după ce a aflat că nu va primi banii înapoi.

Politologul Petru Bogatu, referindu-se la acest caz a declarat că: „Candidatul Maiei Sandu la Bălți e un fost colaboraționiist al regimului președintelui Voronin, până în toamna anului 2009, Simion Guțu, împreună cu șeful său de partid, a făcut parte de fapt din echipa comunistului Vladimir Voronin cu care PPCD a coabitat, împărțind puterea, încă din 2005. A colaborat cu administrația comunistă din Bălți, a sprijinit la unison cu partidul din care făcea parte reprimarea bestială a manifestațiilor anticomuniste de la 7 aprilie, s-a opus instalării unei guvernări pro-europene după înfrângerea PCRM în alegerile din iulie 2009.”

Anterior, Maia Sandu a declarat că în partidul acesteia nu vor avea loc persoane cu probleme de integritate. Din cauza zvonurilor din presă, am considerat de cuviință să contactăm printr-un e-mail reprezentanții PAS pentru a comenta într-un oarecare fel zvonurile di presă. Reprezentanții PAS, însă nu au considerat de cuviință să ne răspundă.

Alegerile locale noi din Bălți se vor desfășura la data de 20 mai.

loading...

Comments are closed.