PAS și Platforma DA repetă scenariul de la prezidențiale. Refuză dialogul cu PDM și favorizează PSRM

candidat unic, plahotniuc candidat unic, plahotniuc candidat pro-european, alegeri locale chisinau, alegeri anticipate, maia sandu, vlad plahotniuc, andrei nastase, pas pdm ppda, 2 martie 2018, razboiul de pe nistru 26 ani

Candidatul la funcția de primar general al capitalei, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu o replica la cele spuse de către Vlad Plahotniuc în cadrul briefingului săptămânal organizat de către Partidul Democrat din Moldova. În mesajul său, Andrei Năstase refuză susținerea oferită de către Plahotniuc, astfel repetând istoria din anul 2016, când în campania prezidențială PDM a oferit sprijinul pentru candidatul comun al forțelor pro-europene, ajutor refuzat, fapt care a dus la alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte al țării.

Cu un mesaj aproape tras la indigo a venit și conducerea Partidului “AS”. Într-un comunicat emis pe Facebook, PAS-ul l-a învinuit pe liderul democrat de fățărnicie spunând că de fapt este o încercare de a susține candidatul socialiștilor, deși anterior spuneau că Silvia Radu ar fi candidatul democraților pentru funcția de primar general al capitale.

Conducerea PD-ului, respectând tradiția de a susține candidatul socialiștilor, vrea, și de această dată, să îl facă câștigător pe Ceban sau pe oricine va fi candidatul PSRM la primărie. Declarațiile lor sunt mincinoase, fapt demonstrat în campania prezidențială, când au vrut să ponegrească candidatul unic proeuropean prin susținerea lor toxică, în realitate sprijinindu-l pe Dodon cu toată mașinăria lor administrativă și mediatică. Candidatul „unic proeuropean” pe care îl va susține în realitate PD la primărie va fi candidatul socialiștilor.” se scrie în comunicatul emis de formațiunea politică PAS.

Totodată partidul condus de Maia Sandu spune că nu planifică să negocieze cu PD-ul în cazul de față.

La rândul său, Andrei Năstase cu un mesaj aproape identic ca al Maiei Sandu a declarat că nu dorește să primească “mărul otrăvit” oferit de către Plahotniuc în pofida faptului că anterior, în lipsa susținerii formațiunii conduse de acesta coaliția de opoziție pro-europeană a fost înfrântă în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016.

Amintim că astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a venit cu un mesaj de susținere a unui candidat pro-european cotat cu șanse mari la victorie în Municipiul Chișinău. Decizia luată a fost argumentată ca fiind o mișcare absolut necesară pentru a nu permite candidaților cu mesaje pro-ruse să raporteze victoria în capitală.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share