Politic

PAS susține inițiativele Monicăi Babuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce ieri Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a inițiat consultările privind modificarea curriculei de învățământ, astăzi membrii PAS, printr-o conferință de presă, au declarat că susțin inițiativa Monicăi Babuc. În cadrul acestor consultări, Monica Babuc va vizita mai multe instituții de învățământ, unde va purta discuții cu elevii și cadrele didactice. Prima vizită în acest sens a fost efectuată la Liceul Academiei de Științe, liceu pe care Babuc l-a calificat drept un exemplu pozitiv pentru reforma care urmează să fie implementată în toate școlile.

„În cadrul Liceului Academiei de Știinte a Moldovei, elevii au în prezent 24 de ore/săptămână, față de 29-30 de ore/săptămână, cum se practică azi în celelalte instituții de învățământ. Cele șase ore rămase sunt folosite de elevi pentru extensii la materiile selectate de ei înșiși, pentru activități de cercetare, dezvoltare personală și voluntariat”, se spune în comunicatul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Chiar dacă Monica Babuc este decisă să modifice curricula școlară, membrii PAS au declarat astăzi că vor colecta și 1500 de semnături în acest sens. Astfel, PAS Youth lansează campania „Flexid”, care are menirea de a susține inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării privind modificarea curriculei de învățământ.

Ministrul Babuc a anunțat că reforma curriculară va presupune scoaterea poverii numărului mare de discipline școlare de pe umerii elevilor, dar și cea privind numeroasele rapoarte de pe umerii cadrelor didactice. Atât profesorii, cât și elevii, susțin inițiativa Monicăi Babuc, declarând că programa școlară trebuie individualizată, astfel încât să se axeze pe necesitățile de studiu ale elevilor și să se poate concentra pe materiile care urmează să le studieze la universitate.

loading...

Comments are closed.