Politică

PAS susține instituirea stării de urgență în Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS susține instituirea stării de urgență în Republica Moldova, transmite Telegraph.md, cu referire la comunicatul de presă al formațiunii.

“Președintele PAS, Igor Grosu, și deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, au participat astăzi, 13 martie, la Consiliul Suprem de Securitate.

Situația este extrem de gravă. Experții în sănătate spun că dacă nu se impun restricții noi, numărul zilnic al morților va creste substanțial în următoarele săptămâni.

Poziția noastră este că pentru a opri răspândirea COVID-19, trebuie de instituit stare de urgență pentru două săptămâni, care trebuie însoțită obligatoriu de compensații financiare pentru cele mai afectate domenii economice.
Noi, deputații PAS, cerem colegilor noștri din Parlament să declarăm stare de urgență, iar Guvernul să elaboreze un program concret care să prevadă lista restricțiilor care trebuie impuse, activitățile și categoriile de cetățeni care vor cădea sub incidența acestor restricții.

De asemenea, statul trebuie să stabilească un set de compensații pentru mediul de afaceri și pentru toți cei afectați de restricții.

Oameni buni, știm că este e o decizie deloc ușoară, dar haideți să prețuim viața noastră și a celor din jur! Să ne consolidăm pentru a putea scăpa cât mai repede de această pandemie.

Fiecare dintre noi poate ajuta la combaterea acestui virus prin:
-să purtăm mască
-să spălăm și dezinfectăm mâinile
-să păstrăm distanța socială”, transmite PAS.

Amintim că Maia Sandu a anunțat în această seară, după ședința de astăzi a CSS, că în țara noastră urmează să fie instituită stare de urgență.

loading...

Comments are closed.