Pașii pentru urgentarea dosarelor vechi de cetățenie română

Deținerea unui pașaport românesc deschide multiple oportunități pentru moldoveni: călătorii libere în 175 de țări, drepturi de muncă în Uniunea Europeană și posibilitatea de a cumpăra o locuință. Totuși, procesul de redobândire a cetățeniei poate fi extrem de lent. Mulți cetățeni moldoveni, care au depus cereri în 2018, 2019 și 2020, încă așteaptă soluționarea dosarelor lor.

În ciuda duratei lungi a procesului pentru a obține cetatenie romana, există modalități legale de a accelera acest proces și de a reduce timpul de așteptare la jumătate.

Cât durează procesul de redobândire a cetățeniei române?

Redobândirea cetățeniei române implică mai multe etape și poate dura între 4 și 5 ani. Cea mai lungă etapă este verificarea dosarului de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), care ajunge la 3 – 4 ani. Dar cu ajutorul unui avocat, acest termen poate fi scurtat considerabil.

Conform Legii cetățeniei române nr. 21/1991, termenul de examinare a unui dosar este de 5 luni, dar în practică acesta este deseori depășit. Reprezentarea în instanță prin intermediul unui avocat este o soluție eficientă pentru a urgenta procesul. Aceasta implică obținerea unei hotărâri judecătorești care obligă ANC să emită ordinul de redobândire în mod prioritar.

Adresarea în instanță poate reduce timpul de așteptare de două ori, comparativ cu cei 4 ani necesari în mod obișnuit. Echipa de juriști de la JustConsult este pregătită să îți ofere suportul necesar pentru urgentare dosar cetatenie romana.

În cazul dosarelor vechi din 2018, 2019 sau 2020 perioada de soluționare poate fi mult mai scurtă, în urmă adresării de către avocați a unui demers către ANC. Juriștii vor cere astfel soluționarea acestor dosare vechi în termeni rezonabili, adică de câteva luni.

Cum te poate ajuta JustConsult?

JustConsult oferă servicii juridice complete pentru redobândirea cetățeniei române prin judecată, inclusiv urgentare dosare vechi cetatenie romana. Echipa noastră de profesioniști va întocmi dosarul tău, va depune cererea în instanță și va monitoriza fiecare etapă a procesului, asigurându-se că vei obține cetățenia română cât mai repede posibil.

De ce să soliciți cu JustConsult serviciul adresare în instanță prin intermediul avocatului?

  • Identificăm avocatul cu experiență din România, cu care vei semna contract de asistență juridică;
  • Îți pregătim dosarul conform cerințelor instanțelor și depunem cererea în judecată, fără participarea ta;
  • Îți garantăm protecția datelor personale, pentru că suntem singura instituție din această nișă care este înregistrată în calitate de operator date cu caracter personal;
  • Primești bon fiscal pentru orice serviciu solicitat, ceea ce te asigură că orice plată efectuată este oficială și legală.

Dacă te afli printre cei care așteaptă de ani buni soluționarea dosarului de cetățenie română, contactează JustConsult. Noi te vom ajuta să depășești toate obstacolele și să beneficiezi cât mai rapid de avantajele cetățeniei române.

Scrie-ne contactele tale în formularul de pe www.justconsult.md, iar un expert te va contacta pentru a-ți oferi detalii. Sună direct la numărul 022 80 20 80.

Total
0
Shares
Total
0
Share