Politic

„Patrioții Moldovei” au respectat legislația privind finanțarea campaniei din Bălți, a constatat CEC

Raportul depus de Partidul „Patrioții Moldovei” pentru perioada 8-10 decembrie 2021 are indicată cifra zero atât la compartimentul venituri și cheltuieli, cât și în lista „Donații în mărfuri, obiecte, lucrări sau servicii”.
Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act, în ședința de astăzi, de informația cuprinsă în raportul privind finanțarea campaniei electorale prezentat de concurentul electoral Partidul „Patrioții Moldovei”. Raportul financiar ce reflectă situația pentru perioada 8 – 10 decembrie curent, a fost depus aferent turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar al mun. Bălți stabilite pentru 19 decembrie 2021.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Concurentul electoral a informat, la data de 9 decembrie,  Comisia despre deblocarea contului cu mențiunea „Fond electoral” pentru cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi din 19 decembrie 2021, având sold zero lei de la primul tur din 21 noiembrie 2021. Totodată, instituția bancară, la care concurentul electoral Partidul „Patrioții Moldovei” își are deschis contul respectiv, a prezentat în termenele stabilite informația privind fluxul mijloacelor în acest cont.

Raportul depus de Partidul „Patrioții Moldovei” pentru perioada 8-10 decembrie 2021 are indicată cifra zero atât la compartimentul venituri și cheltuieli, cât și în lista „Donații în mărfuri, obiecte, lucrări sau servicii”.

Din perspectiva atribuțiilor Comisiei de supraveghere a respectării prevederilor legale privind finanțarea campaniilor electorale, raportul prezentat de Partidul „Patrioții Moldovei” a fost verificat în prealabil sub aspectul plenitudinii informației și corespunderii cu cerințele de întocmire a acestuia, constatându-se respectarea prevederilor legislației electorale cu privire la condițiile și modul de susținere financiară a campaniilor electorale.

Toate rapoartele sunt plasate pe pagina web oficială a Comisiei http://www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale noi din 21 noiembrie 2021”/ „Susținerea financiară”/, cu respectarea legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

loading...

Comments are closed.