Patru acte falsificate depistate la trecerea frontierei în ultimele 48 de ore

 

În primul caz, înregistrat în punctul de trecere al frontierei Giurgiulești-Galați, cercetat pentru deținerea și folosirea actelor oficiale false, este un conațional cu dublă cetățenie MDA/ROU. În timpul verificării documentelor de călătorie, inspectorul de la linia de control a depistat că permisul de conducere al străinului, prezenta indici vizibili de falsificare. Persoanei i-a fost autorizată trecerea în calitate de pasager.

A doilea incident a fost înregistrat în PTF Cahul-Oancea, s-au efectuat cercetări pe numele unui conațional cu dublă cetățenie MDA/BGR, care s-a prezentat la intrare în Republica Moldova, având în posesie un permis de conducere contrafăcut.

Incidentul celui de-al trei caz, pentru deținerea și folosirea a unui permis de conducere neveridic, este cercetată o șoferiță, cetățeancă a Ucrainei. Aceasta a fost identificată în punctul de trecere al frontierei Cahul-Oancea, la intrare în Republica Moldova. Fiind audiată, ucraineanca a mărturisit că și-ar fi perfectat actul în țara de origine, achitând 2000 grivini UKR, fără a oferi alte detalii.

Ultima ilegalitate a fost consemnată la intrare în țară, în punctul de trecere al frontierei Giurgiulești-Galați, a fost documentat un ucrainean în vârstă de 31 de ani. În timpul verificării actelor de călătorie, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere al șoferului prezenta semne vizibile de falsificare.

În toate cazuri, polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, art. 361 al. (1), Cod Penal al RM., urmând a fi întreprinse măsurile legale ce se impun în privința persoanelor implicate.

Total
0
Shares
Total
0
Share