Patru cauze penale pornite pe numele unui cetățean al Republicii Moldova pentru migrație ilegală și trecere clandestină a frontierei de stat

Acum două săptămâni, polițiștii de frontieră din cadrul Direcție regionale Nord în comun cu Procuratura Briceni au inițiat o cauză penală pe organizarea migraţiei ilegale, fiind reținut un cetățean moldovean, iar alt conațional cercetat în libertate.

La ziua de astăzi, pe numele bănuitului reținut sunt pornite alte trei cauze penale – migrație ilegală și trecerea clandestină a frontierei de stat.

Amintim că în baza unei informații operative a fost stabilită activitatea infracțională a doi conaționali care au organizat trecerea ilegală a frontierei de stat pentru un bărbat ucrainean.

Unul din cetățenii moldoveni, cel documentat în patru cauze penale, a fost călăuză pentru bărbatul ucrainean chiar de pe teritoriul Ucrainei, împreună în mod clandestin au traversat frontiera de stat din Ucraina în Republica Moldova.

Ulterior, al doilea cetățean moldovean urma să asigure traversarea prin punctul de trecere, pentru a ajunge în una din țările din Europa. Pentru aceste servicii ilegale, cetățeanul ucrainean trebuia să achite suma de 5500 dolari SUA.

Total
0
Shares
Total
0
Share