Externe

Patru persoane, printre care un moldovean, judecate în Ucraina pentru provocarea unei explozii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru persoane, originare din Ucraina și Moldova, sunt acuzate de provocarea unei explozii la o Asociație a culturii maghiare din Transcarpatia. Învinuirea în privința a doi dintre suspecți a fost expediată în judecată, scrie Crime Moldova.

Potrivit presei ucrainene, la 27 februarie, 2018, la sediul Asociației de cultură maghiară din Transcarpatia a avut loc o deflagrație, provocată de un dispozitiv explozibil improvizat. Incendiul provocat de explozie a distrus toate bunurile din interior.

Investigațiile efectuate de autoritățile ucrainene au demonstrat implicarea în infracțiune a patru persoane, printre care 3 cetățeni ucraineni și un moldovean. La începutul lunii martie, au fost reținuți doi suspecți, iar alți doi, printre care organizatorul, au fost anunțați în căutare internațională.

Acțiunile suspecților au fost calificate în baza Codului Penal al Ucrainei ca pregătirea diversiunii, atentat, procurare și transportarea obiectelor explozive fără permisiune, și deteriorarea intenționată a bunurilor, săvârșită de un grup de persoane.

loading...

Comments are closed.