Politică

Pavel Filip: 1 257 de tineri specialiști cu studii medicale și farmaceutice s-au angajat anul trecut la sate

Pinterest LinkedIn Tumblr

1257 de tineri specialiști cu studii medicale și farmaceutice s-au angajat anul trecut la sate. Guvernul le-a acordat un suport financiar de 13,2 milioane de lei, a anunțat astăzi premierul Republicii Moldova, Pavel Filip.

„Indemnizația unică achitată tinerilor medici și farmaciști care se angajează în localitățile rurale este de 45 mii de lei, iar în cazul personalului medical și farmaceutic mediu – de 36 mii de lei. Prin aceste măsuri, dar și prin lansarea practicii medicale independente, ne dorim să soluționăm problema lipsei medicilor în mai multe localități”, a spus Filip.

În contextul dat, amintim că săptămâna trecută 15 angajați din sistemul medical au fost distinși cu cea mai înaltă distincție a Executivului – Diploma de Onoare a Guvernului, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie. Detalii AICI.

Pavel Filip, 1 257 de tineri specialiști cu studii medicale și farmaceutice s-au angajat anul trecut la sate, medicina moldova silvia radu, pdm fapte nu vorbe, partidul democrat din moldova plahotniuc, spitale chisinau 

loading...

Comments are closed.