Pavel Filip: “Chiar și din opoziție vom continua să insistăm pentru implementarea programelor sociale”

Pavel Filip briefingul PDM, În luna decembrie toți moldovenii își vor primi salariile majorate la timp, pentru moldova, partidul democrat, vlad plahotniuc, candu parlament 

Partidul Democrat va participa la activitatea Parlamentului, nu va fi o opoziție care neagă tot, ci una activă și constructivă şi va insista ca programele sociale să continue. Declaraţia a fost făcută de președintele fracțiunii PDM, Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă.

“PDM va fi în opoziţie cu cei care vor subina integritatea teritorială a ţării şi cei care vor încălca Constituţia ţării şi vor călca valorile UE. Nu vom fi o opoziție care neagă orbește absolut tot. O să votăm proiectele care vor aduce bunăstare oamenilor. O să fim o opoziție activă și constructivă”, a menţionat Pavel Filip, citat de Publika.

Totodată, Pavel Filip a îndemmnat ca Guvernul să continuie programele Prima Casă, Drumuri Bune sau construcția Gazoductului Iași-Ungheni.

Dl Chicu a făcut publică lista unor indicatori ecomoici si sper că noul ministru al Finanţelor să confirme cele spuse de domnul Chicu. Venituri de peste 3 miliarde de lei. Toate plăţile, salariile pensiile au fost achitate integral până la 31 mai, vom monitoriza ca aceşti indicatori să nu scadă. Programul Drumuri Bune, lucrările la gazoductul Ungheni-Chişinău trebuie să continue. 2.500 de familii şi-au procurat prima locuinţă în cadrul programului Prima Casă, vom urmări în continuare trendul. Am propus ca fiecare copil să primească lunar o indemnizaţie, vom insista ca acest lucru să continue. Am alocat 1 miliard de lei pentru subvenţii în agricultură, vom urmări cum sunt alocate“, a subliniat Pavel Filip.

Fostul premier Pavel Filip a mai spus că vor fi monitorizate acţiunile noilor miniştri: “Îi vom sancţiona atunci când vor deraia de la acest parcurs în detrimentul cetăţenilor. Partidele de la guvernare trebuie să înţeleagă că nu mai sunt în opozţie şi să se apuce de lucru”.

Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul Filip şi-a prezentat demisia. Pavel Filip a declarat că decizia de a demisiona nu înseamnă nicidecum că membrii Guvernului dau mâinile jos sau renunță. Aceştia vor munci în continuare pentru binele moldovenilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share