Pavel Filip dă asigurări: În acest an, în cadrul Programului Drumuri Bune 2, vom construi 2 600 km de drum!

Pavel Filip, pdm, Suntem pe ultima sută de metri a programului Drumuri bune pentru Moldova, vlad plahotniuc, partidul democrat, andrian candu, prima casa, chisinau arena

În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2600 km de drum, cu 1000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei. Decizia a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri.

,,Așa cum am promis, venim anul acesta cu proiectul Drumuri Bune 2. Și dacă anul trecut am ajuns până la 1600 de km, anul acesta o să reparăm și chiar o să construim până la 2600 km de drum. Bani pentru acest proiect sunt prevăzuți atât în fondul rutier, cât și nemijlocit în bugetul statului, până la 2, 7 miliarde lei. Eu cred că oamenii anume aceasta așteaptă de la noi: pe de o parte, proiecte de infrastructură, pe de alta, proiecte care țin de dimensiunea socială”, a menționat Pavel Filip.

Pentru reparaţia periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi a străzilor în Bugetul de stat pentru anul curent sunt planificate 1,7 miliarde de lei. Din acești bani  vor fi reparate drumuri în peste 1000 de localităţi din țară, conform propunerilor autorităţilor publice locale.

Totodată, din Fondul Rutier pentru drumurile publice naţionale va fi alocat peste 1 miliard 24 milioane de lei. Aproximativ jumătate din sumă, peste 498 milioane de lei, va fi utilizată pentru întreţinerea de rutină a drumurilor publice naţionale. Pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor şi construcții inginereşti (poduri și pasaje peste cale ferată) sunt prevăzute circa 326 milioane de lei. Iar pentru extinderea drumurilor naţionale: proiectare, evaluare a drumurilor şi procurare a terenurilor sunt preconizate 20 milioane de lei.

Amintim că proiectul Drumuri bune pentru Moldova este invițiativa liderului PDM, Vlad Plahotniuc, din 2018 – an în care, pentru prima dată în țara noastră, s-au construit în total 1600 de kilometri de drumuri. Chiar dacă politicienii din opoziție au încerat să critice în diverse moduri acest proiect guvernamental, totuși oamenii din sate s-au arătat mulțumiți și spun că așteaptă ca și în acest an să fie reparate noi porțiuni de drum.

 

Pavel Filip, în cadrul Programului Drumuri bune 2, vom construi 2600 km de drum, chiril gaburici ministerul economiei, pdm plahotniuc, partidul democrat la guvernare, fapte nu vorbe 

Total
0
Shares
Total
0
Share