Politică

Pavel Filip: dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, trebuie să fie aleși 61 de deputați, nu 101

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit. Și categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Declarația a fost făcută de Pavel Filip în cadrul unui interviu.

„Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală și să revenim la alegeri? Campaniile sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetățeni, pentru a afla de la ei ce mai poți face în continuare și pentru a le dovedi că ești de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces”, a declarat Filip.

Partidul Democrat s-a pronunțat și se pronunță contra anticipatelor. „Fiindcă așa un scenariu e rău pentru Moldova. E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a țării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute și așteptate la nivelul societății, ar descuraja mediul de afaceri și investițiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a punctat premierul.

Totuși, Pavel Filip spune că PDM este pregătit pentru orice variantă: „Iar în caz de anticipate eu sunt sigur că vom câștiga chiar mai multe mandate de deputat, fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiți alături de cei care vor să facă ceva pentru țară, nu alături de cei care vor doar haos și instabilitate”. 

Mai mult, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfășoare așa cum au votat cetățenii țării la referendumul consultativ din 24 februarie. „Adică să fie aleși 61 de deputați, nu 101. Amintesc că aproximativ două treimi din alegători s-au pronunțat la referendum Pentru reducerea numărului de parlamentari”, a precizat Pavel Filip.

Interviul integral îl puteți găsi pe site-ul TRIBUNA.

Panică la Parlament, chisinau, O persoană a amenințat că aruncă-l în aer, Clădirea evacuată de urgență, deputatii din moldova, andrian can

loading...

Comments are closed.