Pavel Filip, despre alegerile prezidențiale: „Nimeni nu va impune nimănui ce să facă”

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, în cadrul unui briefing de presă, a anunțat că astăzi, 20 octombrie, s-a desfășurat ședința Biroului Executiv extins al PDM, în cadrul căreia a fost adoptată o decizie cu privire la poziția PDM în legătură cu scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Astfel, Filip a menționat că membrii formațiunii pe care o conduce nu vor primi indicații cu cine să voteze, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

„Partidul Democrat nu va radicaliza și mai mult scena politică din Republica Moldova, dar va încerca să fie un factor de echilibru și să asigure o șansă pentru prevenirea instaurării haosului și a războaielor politice care au dăunat atât de mult întregului popor. Guvernarea PD – PSRM a apărut într-un moment de criză politică, într-o criză pandemică mondială foarte complicată, dar cu toate acestea am reușit să continuăm multe proiecte importante lansate de Partidul Democrat… Avem în partid oameni cu viziuni diferite. Suntem siguri că membrii Partidului Democrat și simpatizanții noștri vor vota la prezidențiale pornind de la aceste așteptări și considerente. Iată de ce noi nu credem că este necesar să le indicăm colegilor și simpatizanților noștri cu cine să voteze. Nimeni nu va impune nimănui ce să facă”, a menționat Pavel Filip.

La 9 septembrie, președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că PDM nu va avea candidat la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

La scrutinul din 1 noiembrie 2020 vor participa opt candidați. Este vorba despre Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.

VIDEO // Maia Sandu are șofer personal în campania electorală, dar neraportat oficial la CEC

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share