Pavel Filip: Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția!

pavel filip, igor dodon, republica moldova, cei mai influenti politicieni, sondaj de opinie, in cine moldovenii au incredere

Președintele RM, Igor Dodon, a refuzat să semneze decretele de numire a noilor miniștri. La rândul său, premierul Pavel Filip afirmă că șeful statului încalcă Constituția Republicii Moldova – legea supremă în stat!

“Refuzul președintelui Igor Dodon de a accepta cele două candidaturi de miniștri propuse este o nouă încălcare a Constituției, refuzul este argumentat ridicol și populist. Din păcate, Republica Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste, un președinte care își anulează de unul singur rolul instituțional pe care ar trebui să-l aibă”, a spus Pavel Filip.

În acest context, Guvernul se va adresa din nou la Curtea Constituțională pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional.

Amintim că premierul Pavel Filip și liderul partidului de guvernare, Vlad Plahotniuc, au decis să schimbe 2 din cei 9 miniștri din Guvern pe motiv că se cere mai multă acțiune la cele doună ministre: Agricultură și Sănătate. Conform procedurilor juridice ale Republicii Moldova, pentru fi numit în funcție, un ministru trebuie să fie propus spre votare Parlamentului de către șeful statului.

Total
0
Shares
Total
0
Share