Pavel Filip: Guvernul a luat toate măsurile pentru asigurarea unui proces electoral liber, democratic și transparent

pavel filip, relatii moldo-europene, relatii bilaterale moldova, observatori alegeri,

 „Guvernul Republicii Moldova a întreprins toate măsurile necesare pentru asigurarea unui proces electoral liber, transparent, echitabil și în baza tuturor normelor democratice”. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu misiunea de experți internaționali ai Institutului Național Democratic (NDI), aflați în vizită în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a executivului.

Premierul a spus că guvernul a aprobat alocarea mijloacelor financiare necesare Comisiei Electorale Centrale pentru desfășurarea alegerilor. Totodată, pentru o transparență mai mare a procesului electoral, s-a decis instalarea camerelor de supraveghere în secțiile de votare. Pentru a reduce marja de interpretare de către judecători a rezultatelor scrutinului a fost anulată „ziua tăcerii”, precum și exclusă restricția de a face agitație electorală pe o rază de 100 de metri în jurul secțiilor de votare.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au vorbit și despre importanța deschiderii unui număr suficient de secții de votare peste hotarele țării. Pentru a cunoaște unde și câte secții de votare trebuie să fie deschise, a fost lansată procedura de înregistrare online a cetățenilor din diasporă.

Premierul a reconfirmat deschiderea guvernului pentru participarea unui număr cât mai mare de observatori locali și internaționali la monitorizarea desfășurării alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019. Pavel Filip a încurajat experții NDI să revină la Chișinău într-o misiune de observare atât în perioada campaniei electorale, cât și în ziua alegerilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share