Pavel Filip: Implementarea noului sistem de salarizare va fi monitorizată intens de Guvern şi PDM

Pavel Filip briefingul PDM, În luna decembrie toți moldovenii își vor primi salariile majorate la timp, pentru moldova, partidul democrat, vlad plahotniuc, candu parlament 

Implementarea noului sistem de salarizare va fi monitorizată intens de către exponenţii Ministerului Finanţelor şi ai Partidului Democrat. Toţi bugetarii trebuie să beneficieze de salarii majorate, fără discriminare, a declarat premierul Pavel Filip, după ședința săptămânală a PDM.

Partidul Democrat şi Guvernul vor ca de majorarea salariilor să beneficieze toţi cetăţenii. Proiectul este unul ambitios, avem o perioadă scurtă de timp, iar instituţiile sunt pregătite. Este nevoie de un mare efort din partea contabililor, care trebuie să înţeleagă noua modalitate de plată şi calcul”, a declarat Pavel Filip, citat de Timpul.

Monitorizarea procesului de implementare a reformei sistemului de salarizare va fi efectuată de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor.
Cei de la Ministerul Finanţelor vor asigura ca acest lucru să se întample. 120 de funcţionari vor fi instructaţi cum să fie aplicată legea. Va exista şi un call center, unde cetăţenii sau antreprenorii vor primi informaţii despre aplicarea acestei legi”, a mai spus Pavel Filip.

Amintim că, de la 1 decembrie, salariile pentru aproximativ 200 de mii de angajați din sectorul public au fost majorate. În unele cazuri e vorba despre creșteri de peste 100%. Bugetarii vor primi lefurile mai mari deja în ianuarie. La fel, angajații plătiți de la buget care primeau prime la sfârșit de an le vor primi și în continuare, precum și așa-numitul al 13-lea salariu, achitat în februarie sau, în cazul profesorilor, în august.

Total
0
Shares
Total
0
Share