Alte știri

Pavel Filip: În multe acțiuni se vede semnătura lui Plahotniuc

Pinterest LinkedIn Tumblr

„În multe acţiuni de pe scena politică din Moldova se vede “semnătura” fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.”

Urmăriți-ne și pe Telegram!

El acum se ocupă de politică mult mai intens şi mai cu interes ca înainte, susţine actualul lider al PDM, Pavel Filip.

Potrivit Infotag, el a spus într-un interviu pentru portalul PS News că, vara trecută, Plahotniuc “l-a asigurat că nu se mai implică în PDM şi în politică, însă nu a fost sincer în această declaraţie”.

Potrivit lui Filip, grupul “Pro Moldova”, la care a trecut o parte din deputaţii democraţi, reprezintă o variaţie a Partidului Şor, “finanţat de cel care, spune Procuratura, alături de Plahotniuc, este beneficiar al furtului miliardului”.

“După o astfel de “afacere” (furtul miliardului – “I.”), nu mă miră că au bani pentru noi “achiziţii” (cumpărarea deputaţilor – “I.”).

Din PDM au plecat acum cei care se obişnuiseră să vadă partidul ca sac cu bani şi rezolvare a dosarelor penale.

Au plecat cei care nu se pot rupe de practicile păguboase ale trecutului şi acum s-au întors sub “domnia” hoţilor de miliarde”, a menţionat el, comentând plecarea unor deputaţi din fracţiunea PDM, care s-au alăturat la Partidul Şor şi “Pro Moldova”.

Comentând relaţiile dintre Plahotniuc şi Preşedintele Igor Dodon, precum şi înregistrarea video de la întâlnirea lor în vara anului trecut, Filip a spus că “în acea perioadă el era prim-ministru şi nu se ocupa de activităţile de partid, de aceea despre relaţia lui Plahotniuc cu alte persoane spune mai multe cei care au fost cu adevărat mai apropiaţi de el sau chiar el însuşi”.

“Imaginile (de la întâlnirea lui Plahotniuc cu Dodon, unde, potrivit opoziţiei, oligarhul i-a transmis Preşedintelui o pungă cu bani -“I.”) cu siguranţă i-au şocat pe cetăţeni, însă verdictul trebuie să-l dea Procuratura, care am văzut că a deschis o anchetă.

Dodon susţine că imaginile sunt trucate, dar la acest subiect trebuie să se exprime organele de anchetă”, consideră el.

Filip a spus că partidul său a decis să facă coaliţie cu PSRM pentru a ajuta în gestionarea crizei în contextul pandemiei de COVID-19, precum şi pentru a-şi asuma anumite domenii de responsabilitate pentru a asigura un echilibru, o contrabalanţă pentru socialişti, cărora anul trecut blocul ACUM le cedase mare parte din putere.

Citește și: Declarație: PAS s-a detașat de ideea demiterii guvernului Chicu și plasează toată responsabilitatea pe PPDA

loading...

Comments are closed.