Pavel Filip: în Parcul IT virtual activează deja șapte mii de persoane, iar salariul mediu ajunge la 28 mii de lei

Pavel Filip briefingul PDM, În luna decembrie toți moldovenii își vor primi salariile majorate la timp, pentru moldova, partidul democrat, vlad plahotniuc, candu parlament 

Premierul Pavel Filip a felicitat astăzi toți muncitorii din Moldova care activează în domeniul TIC cu ocazia Zilei Mondiale a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

“Mă bucur că în Republica Moldova acest sector înregistrează o dinamică pozitivă. Anul trecut, exporturile de servicii de telecomunicații și informatică au crescut cu 26%”, a precizat premierul. “Numai în Parcul IT virtual activează circa 7 mii de persoane, iar salariul mediu ajunge la 28 mii de lei. Cred cu tărie că domeniul TIC este unul de perspectivă pentru țara noastră, iar împreună vom reuși să construim o societate informațională modernă”, a mai spus Filip.

Scopul principal al Parcului pentru tehnologia informației „Moldova IT Park” este de a crea o platformă organizațională cu un set de mecanisme şi facilități inovative necesare pentru impulsionarea creșterii industriei tehnologiei informației, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investițiilor locale şi străine. Parcul urmărește valorificarea oportunităților de creștere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil şi motivant prin facilitarea sistemului fiscal şi de administrare a afacerilor.

Pavel Filip, în Parcul IT virtual activează deja șapte mii de persoane, iar salariul mediu ajunge la 28 mii de lei, fapte nu vorbe, locuri de minca chisinau salarii mari, Ziua Mondiala a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, moldova it parc chiril gaburici, pdm plahotniuc 

Total
0
Shares
Total
0
Share