Pavel Filip: Mișcările Maiei Sandu arată egoism politic

Din punct de vedere al egoismului politic, Maia Sandu acționează corect, însă aceste acțiuni nu le face conform Constituției, iar peste trei luni Curtea Constituțională ar putea da totuși undă verde anticipatelor. Declarația îi aparține președintelui Partidului Democrat, Pavel Filip și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, unde a mai declarat că, cel mai probabil, șeful statului are deja un plan pus la punct în vederea declanșării anticipatelor.

Eu sunt sigur că Maia Sandu este determinată să refuze orice candidat înaintat de oricare majoritate parlamentară pentru a ajunge în situația când nu emite un decret, acea majoritate merge la Curtea Constituțională și constată că au fost încălcate normele constituționale, iar următoarea procedură este cea de impeachment”.

Astfel, cum astăzi este imposibil ca în Parlament 67 de deputați să voteze pentru suspendarea Maiei Sandu, aceasta câștigă bătălia contra noii majorități parlamentare, respectiv, prin următoarele sale acțiuni, va continua să avantajeze Partidul Acțiune și Solidaritate, mai spune fostul premier.

Nimeni nu poate că Maia Sandu într-un mod oarecare nu reprezintă în continuare PAS-ul și se vede această legătură și modul cum acționează acum președintele țării, desigur, că favorizează Partidul Acțiune și Solidaritate. Iarăși, nu trebuie să ne ascundem după deget. Sunt pe val, după alegerile prezidențiale și din punct de vedere al egoismului politic, ei fac tot posibilul să capitalizeze această mișcare în alegerile prezidențiale”.

Cu toate acestea, Pavel Filip nu exclude și că Natalia Gavriliţa va fi în cele din urmă votată în funcţia de prim-ministru, iar mai apoi acest Guvern va fi dat jos, peste vreo lună de la învestire, iar show-ul din politica noastră va trece într-o nouă etapă.

Citește și: Chiril Moțpan o somează pe Maia Sandu să includă subiectului privind hidrocentrala Novodnestrovsc pe ordinea de zi a CSS

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share