Pavel Filip: Niciun drum care a fost construit în cadrul programului „Drumuri Bune” nu a fost afectat în urma ploilor!

drumuri bune pentru moldova, proiect de guvern, reparatia drumurilor, drumuri facute, filip drumuri, plahotniuc drumuri

În debutul ședinței de astăzi a Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a respins acuzațiile false apărute în presă potrivit cărora mai multe drumuri reparate în cadrul programului „Drumuri Bune” au fost deteriorate în urma ploilor abundente din această lună.

„Am solicitat de la Administrația de Stat a Drumurilor informații cu privire la starea și calitatea tuturor drumurilor care au fost construite prin acest proiect. Și m-am bucurat să văd că niciun un drum care a fost construit sau reparat prin programul „Drumuri Bune” anul trecut, încă nu a avut de suferit. Mai mult, cred că este pentru prima dată când reparăm drumurile și după iarnă ieșim cu drumuri bune, de calitate. Acest lucru trebuie sa continue”, a precizat Pavel Filip.
 
De asemenea, premierul a menționat că au fost efectuate modificări prin care 50% din mijloacele Fondului Rutier sunt acordate nemijlocit autorităților publice locale de nivelul unu. În acest context, șeful Guvernului a accentuat necesitatea identificării unui mecanism eficient care ar permite Executivului să monitorizeze calitatea drumurilor reparate de către autoritățile locale: „pentru că oamenii nu fac diferența cine a construit sau a reparat un drum sau altul. Răspunderea o duce până la urmă Guvernul”.
 
Totodată, Pavel Filip s-a interesat despre etapa actuală a implementării programului ”Drumuri Bune 2” și a solicitat responsabililor de la Ministerul Economiei și Infrastructurii Drumurilor să pornească lucrările cât mai curând posibil, deoarece timpul deja este favorabil pentru reabilitarea drumurilor. Ministrul Chiril Gaburici a precizat că în prezent, sunt în plină desfășurare licitațiile, iar până la mijlocul lunii iunie vor fi semnate contractele pe toate cele 32 de loturi existente și vor demara lucrările de reparație a drumurilor.
 
În cadrul Programului Național „Drumuri Bune 2”, în acest an, vor fi construiți circa 2600 km de drum, cu 1000 km mai mult decât anul trecut. În acest scop, a fost prevăzut un buget de peste 2,7 miliarde de lei.
P.S.
În continuare puteți urmări un reportaj realizat ieri de Telegraph.md cum unele surse media au manipulat cu privire la faptul că un drum făcut de Guvernul Filip s-a stricat. Mergând la fața locului (satul Sămănanca din raionul Orhei) ne-am convins că era vorba despre alt drum.
Total
0
Shares
Total
0
Share