Alte știri

Pavel Filip: PD nu exclude o alianță în următorul parlament cu AUR

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul premier Pavel Filip a spus că Partidul Democrat, pe care îl conduce, nu exclude să se alieze în următorul parlament cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) sau alte partide care se pronunță pentru legături strânse cu România, dacă trece pragul electoral la alegerile anticipate, informează Radio Europa Liberă

Filip a făcut remarca miercuri la București, unde a semnat un acord de colaborare cu Partidul Social-Democrat din România.

Cu aceeași ocazie, Filip a remarcat că în perioada când cele două țări au fost conduse de PD și de PSD, au colaborat mai bine ca oricând.

Partidul AUR, considerat de mulți extremist, în România, a lansat recent un apel la unificarea forțelor unioniste din R. Moldova înaintea alegerilor de la 11 iulie.

Deocamdată, dintre partidele semnificative moldovene i-a răspuns pozitiv Partidul Liberal, al lui Dorin Chirtoacă. Partidul Unității Naționale, care are ca și AUR rădăcini în România, a respins oferta de colaborare.

Citește și: O delegație a PPDA a efectuat la București. Andrei Năstase a avut o întrevedere cu premierul României, Florin Cîțu

loading...

Comments are closed.