Politic

Pavel Filip: Regret că Ziarul de Gardă, care este finanțat de UE și SUA, manipulează pe subiectul retragerii trupelor rusești din Transnistria!

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul ședinței de azi a Guvernului, Prim-ministrul Pavel Filip și-a experimat regretul pentru campania de manipulare lansată de Ziarul de Gardă, precum că Moldova a cerut excluderea de pe agenda ONU a subiectului ce ține de retragerea trupelor rusești.

„Republica Moldova rămâne fermă și consecventă în solicitarea de a include pe agenda ONU a acestui subiect privind retragerea forțelor militare rusești de pe teritoriul țării. Unele surse media fiind orbide de lumânarea care cauttă să blameze activitatea guvernului, au manipulat, spunând că Moldova ar fi cerut retragerea de pe agenda ONU a acestui subiect. Este un fals, pentru că Republica Moldova a cerut o amânare tactică de examinare a acestui subiect din ordinea de zi a Comitetului General. Este o abordare tactică, pentru că așa se procedează când nu ești sigur că ai toate voturile necesare și există posibilitatea unui rezultat negativ. Să spui că noi am refuzat să fie inclus acest subiect, este o manipulare grosolană. Mai trist este că aceste surse media primesc bani de la partenerii noștri din UE, din SUA anume pentru a informa obiectiv cetățenii Republicii Moldova. Am să spun numele acestei instituții media, este vorba de Ziarul de Gardă. Și nu-i menționam dacă aceștia nu continuau să dezimformeze și după ce MAEIE a venit cu un comunicat oficial prin care au explicat situația reală. Am rugămintea să nu dezimformeze populația și în continuare.” a declarat Premierul Pavel Filip.

Pavel Filip a mai adăugat că îl doarte foarte mult acest subiect, pentru că personal a umblat pe multe din coridoarele ONU anume pentru a găsi sprijin pe acest subiect.

„Am emoții pentru că mă doare personal. Am umblat mult pe coridoarele ONU, am tot respectul pentru cei care lucrează în instituțiile media, dar atunci când greșesc, să corecteze. Sper ca această isterie să se oprească și să vină toți cu informații obiective.” a mai punctat Filip.

Amintim că MAEIE a comunicat astăzi că a fost solicitată amânarea examinării acestei chestiuni în cadrul unei şedinţe a Comitetului General al ONU, pentru o dată ulterioară, în vederea obţinerii unui sprijin mai larg în favoarea acesteia. În același timp, Ziarul de Gardă a lansat o campanie de manipulare, insinuând că Republica Moldova ar fi cerut excluderea de pe ordinerea de zi a Adunării Generale a ONU subiectul privind retragerea trupelor rusești din regiunea transnistriană. Și asta chiar dacă Pavel Filip a cerut pe data de 22 septembrie curent, de la tribuna oficială a ONU, introducerea pe agenda sesiunii Adunării Generale a unui punct ce vizează retragerea forţelor militare străine de pe teritoriul țării.

loading...

Comments are closed.