Alte știri

Pavel Filip: Sunt un consumator de cultură și îi respect foarte mult pe cei care o creează

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prim-ministrul Pavel Filip a participat, în seara zilei de ieri, la serata de creație a maestrului Eugen Doga. Casa artistului și-a deschis larg porțile pentru toți iubitorii de cultură.

Aceștia au reflectat asupra valorilor noastre naționale și au adus un omagiu Luceafărului poeziei românești – Mihai Eminescu. „A fost un sfârșit de zi minunat. Întotdeauna am spus că sunt un consumator de cultură și îi respect foarte mult pe cei care o creează”, a menționat premierul în cadrul festivității.

Totodată, Pavel Filip a exprimat sprijinul continuu al Guvernului pentru dezvoltarea culturii, promovarea acesteia atât în țara noastră, cât și peste hotarele ei. Un exemplu în acest sens este și includerea în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii (UNESCO) a valsului lui Eugen Doga, rceunoscut drept a patra capodoperă muzicală a secolului douăzeci.

Serata de creație în casa maestrului Eugen Doga a devenit o frumoasă tradiție. Aceasta este organizată anual și reunește prieteni de suflet, colegi de breaslă, elevi ai instituțiilor de profil artistic și artiști emeriți.

loading...

Comments are closed.