Pavel Filip: Toate neajunsurile din legea salarizării vor fi eliminate, cetățenii își vor primi salariile majorate

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va fi reorganizată, partidul democrat, pdm, vlad plahoniuc, andrian candu, locuri de munca chisinau 
 

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit, în debutul ședinței de ieri a cabinetului de miniștri, despre speculațiile apărute în legătură cu noua lege cu privire la salarizare. Premierul a menționat că de fapt, legea este una fără precedent – odată cu aplicarea acesteia s-a reușit să se facă regulă în tot sistemul de salarizare, iar mii de oameni au beneficiat de majorări, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Sunt foarte multe reclamaţii precum că au fost ridicate salarii mai joase decât în trecut. Vreau să le sugerez tuturor să se adreseze la contabili, la directorii întreprinderilor care nu au calculat salariul mediu pe anul trecut şi nu le-au plătit această compensaţie. Iar aceștia trebuie sincer să le spună angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule şi compensaţia sau diferenţă urmează a fi plătită. Mă întristează faptul că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii”, a spus premierul.

În același timp, Pavel Filip a subliniat că asupra legii s-a lucrat mai mult de un an, iar punerea în aplicare a noilor prevederi nu este un proces simplu. În acest sens, premierul a solicitat Ministerului Finanțelor să acorde în continuare suportul necesar direcțiilor financiare pentru a asigura corectitudinea calculelor efectuate. De asemenea, în urma reclamațiilor se va interveni cu modificări, precum în cazul angajaților din sistemul educațional –  aceștia își vor primi ca și până acum suplimentul la salariul pentru deţinerea gradului managerial.

Peste o lună de zile vom analiza absolut tot ce s-a întâmplat odată cu punerea în aplicare a acestei legi, de aceea, nu voi reacţiona la nici un caz care apare în instituţiile media. În perioada următoare, dacă apar unele necesităţi de modificare, noi vom veni şi în şedinţă, prin asumare de răspundere, vom face aceste modificări, astfel încât să răspundem la toate întrebările și să eliminăm toate deficiențele”, a conchis premierul.

Total
0
Shares
Total
0
Share