Social

Pavel Filip: Voluntariatul ne îndeamnă prin propriul exemplu, să dăruim și să fim mai buni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Meritele voluntarilor și organizațiilor care au contribuit la dezvoltarea voluntariatului în Republica Moldova pe parcursul anului 2018 au fost celebrate astăzi în cadrul Galei Laureaților în domeniul Voluntariatului, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit voluntarilor pentru ceea ce fac, menționând că peste 60 de mii de voluntari s-au mobilizat pentru a ajuta 270 de mii de persoane din țara noastră. ,,Nu este suficient să fii empatic. Trebuie să acționezi. Iar dumneavoastră acționați. Voluntariatul ne îndeamnă prin propriul exemplu, să dăruim și să fim mai buni”, a declarat premierul.

De asemenea, Pavel Filip a trecut în revistă acțiunile guvernului pentru susținerea ONG-urilor de voluntariat. Astfel, a fost promovată legea celor 2%, prin care statul renunță la 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice și le oferă posibilitatea să le transmită în bugetul ONG-ului ales. A fost reinstituit Consiliul Național pentru Participare, care are un rol esențial în consultarea, monitorizarea, evaluarea și implementarea documentelor de planificare strategică. Totodată, premierul a declarat că pentru anul 2019, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru organizațiile care vor expertiza politicile promovate de guvern.

În context, Pavel Filip a accentuat că guvernul rămâne deschis la propunerile și inițiativele voluntarilor: ,,Mi-ar plăcea să cred că, noi ca guvern am făcut ceva, pentru ca dumneavoastră să puteți face mai multe”, a menționat șeful executivului.

La final, premierul a oferit diplome din partea guvernului celor mai activi voluntari și organizații. Gala Laureaților în domeniul Voluntariatului ediția 2018 s-a desfășurat sub genericul ,,Jos pălăria în fața voluntarilor”. Ceremonia are loc în cadrul evenimentului de încheiere a proiectului ,,SNV 2018 – Hai în gașca voluntarilor!”.

loading...

Comments are closed.