Politic

Pavel Voicu are câștig de cauză la CSJ. CNAS îi va recalcula pensia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia.

Curtea Supremă de Justiție a emis pe 11 decembrie o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare, transmite Noi.md.

Pavel Voicu s-a adresat în instanță în decembrie 2017, după ce CNAS a refuzat să-i recalculeze pensia. Acesta a motivat că a lucrat în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și s-a eliberat din serviciu la data de 21 septembrie 2012, cu stabilirea pensiei pe linia MAI. La 9 aprilie 2015, s-a reangajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, activînd pînă la 22 august 2017.

La 27 octombrie 2017, Voicu a solicitat recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu în baza prevederilor Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar CNAS refuzat să-i revadă mărimea pensiei. Ministrul a depus o cerere în judecată.

După ce a fost întors o dată la rejudecare, pe 21 februarie 2018 Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză lui Voicu. Ulterior, CNAS-ul a făcut recurs, dar decizia fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CNAS este obligată să-i recalculeze pensia lui Pavel Voicu, adăugînd încă doi ani la vechimea în muncă și luînd la bază media lunară a salariului primit în ultimele 12 luni calendaristice precedente concedierii din 22 august 2017, salariul fiind mult mai mare în comparație cu anul 2012 cînd i s-a calculat pensia.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018, în calitate de consilier prezidențial, Pavel Voicu a indicat venituri de 58 959 lei din pensie, adică cîte 4 900 de lei pe lună.

Peste o sută de mii de lei, Pavel Voicu a primit salariu de la Președinție anul trecut. Vedeți mai jos ce bunuri imobiliare deține ș ice mașină conduce, cumpărată în 2017 cu 24 de mii de euro.

loading...

Comments are closed.