Politic

Pavel Voicu are câștig de cauză la CSJ. CNAS îi va recalcula pensia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia.

Curtea Supremă de Justiție a emis pe 11 decembrie o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare, transmite Noi.md.

Pavel Voicu s-a adresat în instanță în decembrie 2017, după ce CNAS a refuzat să-i recalculeze pensia. Acesta a motivat că a lucrat în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și s-a eliberat din serviciu la data de 21 septembrie 2012, cu stabilirea pensiei pe linia MAI. La 9 aprilie 2015, s-a reangajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, activînd pînă la 22 august 2017.

La 27 octombrie 2017, Voicu a solicitat recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu în baza prevederilor Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar CNAS refuzat să-i revadă mărimea pensiei. Ministrul a depus o cerere în judecată.

După ce a fost întors o dată la rejudecare, pe 21 februarie 2018 Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză lui Voicu. Ulterior, CNAS-ul a făcut recurs, dar decizia fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CNAS este obligată să-i recalculeze pensia lui Pavel Voicu, adăugînd încă doi ani la vechimea în muncă și luînd la bază media lunară a salariului primit în ultimele 12 luni calendaristice precedente concedierii din 22 august 2017, salariul fiind mult mai mare în comparație cu anul 2012 cînd i s-a calculat pensia.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018, în calitate de consilier prezidențial, Pavel Voicu a indicat venituri de 58 959 lei din pensie, adică cîte 4 900 de lei pe lună.

Peste o sută de mii de lei, Pavel Voicu a primit salariu de la Președinție anul trecut. Vedeți mai jos ce bunuri imobiliare deține ș ice mașină conduce, cumpărată în 2017 cu 24 de mii de euro.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.