Pavlovschi taie cordonul ombilical al ACUM: a fost un pas eronat și nu mai există ca formațiune politică

Ex-vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, unul dintre fondatorii PPDA, Stanislav Pavlovschi, dă vina pe Maia Sandu pentru disensiunile din blocul ACUM. Invitat la emisiunea Moldova Zi de Zi de la Televiziunea Centrală, alături de fostul viceministru al Afacerilor Externe, Valeriu Ostalep, Pavlovschi a punctat că însăși crearea blocului ACUM a fost din start un pas eronat, în urma căruia PPDA a pierdut mult din electorat, iar „Sandu ne-a arătat clar ceea ce poate face și ce nu poate”.

Fostul vicepreședinte al Platformei Demnitate și Adevăr, Stanislav Pavlovschi, susține că Blocul „ACUM” nu mai există ca formațiune politică.

STANISLAV PAVLOVSCHI, ex-vicepreședinte PPDA: Blocul ACUM deja nu mai există, nu mai există. Crearea acestui bloc a fost un lucru absolut anormal și care a fost contrar tuturor regulilor și principiilor conform cărora trebuie să se dezvolte activitatea politică și lupta politică.”

Stanislav Pavlovschi susține că însăși crearea acestei formațiuni politice a fost o eroare admisă de PAS și PPDA.

STANISLAV PAVLOVSCHI, ex-vicepreședinte PPDA: „A fost un pas eronat și până la urmă el a dus la ceea că PPDA substanțial a pierdut. Platforma substanțial a pierdut și din numărul alegătorilor și susținătorilor săi și chiar din numărul membrilor care au fost totalmente dezamăgiți.”

Astfel, fostul exponent al Blocului „ACUM” dă vina pe Maia Sandu pentru disensiunile din bloc. Mai mult, potrivit lui, comportamentul liderului PAS este îndreptat spre dezbinarea societății. Am sunat-o pe Maia Sandu, pentru a-i solicita un comentariu, dar ex-premierul nu a răspuns la sunetele noastre.

STANISLAV PAVLOVSCHI, ex-vicepreședinte PPDA: „Maia Sandu ne-a arătat clar ceea ce ea poate și ceea ce ea nu poate face. Uitați-vă la ultimul discurs al doamnei Sandu din Parlament: „Voi sunteți așa de răi, niște lași, vă este frică să recunoașteți.” Acesta este mesaj politic? Asta nu este discurs politic, este un discurs totalmente contraproductiv și îndreptat spre dezbinarea societății.”

În contextul discuțiilor despre anul 2020 – an electoral, fostul viceministru de la Externe, Valeriu Ostalep a declarat că politicienii se gândesc mai mult la cum să obțină și să rămână la putere, decât la cetățeni. În opinia lui, niciun politician nu e capabil să devină președinte al Republicii Moldova.

VALERIU OSTALEP, ex-viceministrul Afacerilor Externe: „Eu nu văd la niciunul din ei aptitudini de conducător, nu că de stat, adică de țară, dar de conducător ca atare. Pentru că să conduci mai mult de doi oameni – asta e o artă, asta trebuie să știi.

– Cum credeți, va reuși actualul președinte, Igor Dodon, să obțină încă un nou mandat de președinte?

– Eu sper că nu.”

În context, Ostalep susține că majoritatea politicienilor de la noi sunt lipsiți de voință politică.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share