Social

PCCOCS a dat o nouă lovitură traficanților de droguri! Încă un grup specializat în trafic de stupefiante a fost anihilat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalități Organizate și Cauze Speciale de comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate și Centrul de Analiză a Informațiilor a Inspectoratului Național de Investigații și angajații DGUP a IGP, au efectuat mai multe perchiziții în raioanele Glodeni și Fălești, soldate cu reținerea a șase persoane cu vârsta cuprinsă între 21 și respectiv 30 de ani. Aceștia, produceau, preparau, păstrau și comercializau droguri în zona nord a țării.

În urma măsurilior speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate pe parcursul a 6 luni, s-a stabilit că suspecții activau din 2016 până în prezent, membrii grupului creând o schemă de comercializare a drogurilor și răspândirea acestora prin intermediari către consumatorii finali.

Astfel, doi membri ai grupului au fost reținuți în flagrant în momentul comercializării a 600 g de mariajuana investigatorului sub acoperire, contra sumei de 12000 lei.

Ulterior, au fost reținuți încă patru membri ai grupării infracționale, toți originari din raioanele Glodeni, Fălești și Râșcani.
Ca urmare a perchizițiilor în automobile, domicilii, au fost depistate aproximativ 3 kg de marijuana, precum și bani proveniți din activitatea criminală desfășurată.

Dacă vinovăția lor va fi demonstrată aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

loading...

Comments are closed.