Social

PCCOCS a reținut un cuplu din Soroca: Aceștia furau plăcuțe de înmatriculare și cereau bani de la proprietari pentru înapoiere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un cuplu cu vârsta de 38 de ani, domiciliaţi în raionul Soroca, sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi şantaj.

Timp de aproximativ un an, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în comun cu angajaţii Direcţiei combaterea crimei organizate şi Centrului de analiză a informaţiei din cadrul INI al IGP şi Direcţiei generale urmărire penală, cu suportul IP Soroca şi IP Orhei, au documentat acţiunile suspecţilor care urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin şantaj, dezasamblau plăcuţele de înmatriculare de la autoturisme, preponderent înmatriculate în străinătate, restabilirea cărora este costisitoare.

Ulterior, învinuiţii ameninţau victimele cu deteriorarea acestora, cerându-le să le transmită mijloace financiare, în sumă de la 600 la 1000 lei, prin intermediul conturilor electronice de tip ”QIWI”, pentru restituirea plăcuţelor.

Au fost stabilite peste 160 de asemenea fapte, comise în municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Drochia, Soroca, Rîşcani, Sîngerei, Teleneşti, Orhei, Hînceşti, Taraclia, Cimişlia, puse în sarcina suspecţilor.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, la 11 septembrie 2018, în oraşul Orhei, făptuitorii au fost reţinuţi, iar o parte din plăcuţele de înmatriculare sustrase au fost recuperate, acestea urmând a fi restituite proprietarilor.

Învinuiţii, care şi-au recunoscut pe deplin vinovăţia, riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 42 000 la 67 500 lei. Cercetările pe caz continuă, pentru stabilirea tuturor circumstanţelor faptelor investigate, dar şi în scopul verificării implicării învinuiţilor în săvârşirea altor infracţiuni analogice semnalate.

loading...

Comments are closed.