Social

PCCOCS efectuează percheziții la mai multe birouri de înmatriculare și stații de testare a automobilelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Percheziţii de amploare în centrul şi sudul ţării. Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale descind astăzi la mai mai multe Birouri de Înmatriculare şi Stații de Testare a Transportului Auto. Forţele de ordine efectuează circa 20 de percheziţii, în cadrul unui dosar privind abuz de serviciu în proporţii deosebit de mari, dar şi fals în acte.

Conform materialelor cauzei în perioada anului 2017-2018 funcţionari publici din cadrul Agenţiei Servicii Publice (experţi tehnici în cadrul Birourilor Înmatriculare şi experţi tehnici din cadrul Staţiilor de Testare a Transportului) au creat o schemă infracţională conform căreia, falsificând mai multe acte oficiale ce ţin de procedura de înmatriculare/reînmatriculare a mijloacelor de transport precum şi testare tehnică, au însuşit mijloace băneşti destinate achitării împozitelor în bugetul de stat (taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehicolele din R. Moldova).

Au fost identificate de către autorități peste 500 de cazuri de neachitare a taxei de stat, prejudiciul cauzat astfel fiind de aproximativ 1 milion de lei. Forţele de ordine au fost sesizate chiar de conducerea Agenției Servicii Publice, care continuă să conlucreze cu procurorii pentru cercetarea cazului. Pentru comiterea abuzului de serviciu, suspecţii riscă până la 6 ani de puşcărie cu privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 10 ani de zile.

loading...

Comments are closed.