Politică

PDM a anunţat candidatul la funcţia de primar general al Capitalei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Deputatul Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Vladimir Cebotari va depune documentele pentru înregistrarea în alegeri la Comisia Electorală de Circumscripţie Chişinău joi, 19 septembrie.

Vladimir Cebotari s-a născut pe 7 noiembrie 1980, în satul Sadacliaraionul BasarabeascaRSS MoldoveneascăURSS. Între anii 1987-1998 a urmat şcoala medie de cultură generală din comuna Chiperceniraionul Orhei, iar apoi, şcoala medie de cultură generală nr. 2 din Orhei. În 1998 susţine bacalaureatul la Liceul teoretic „Gheorghe Asachi” din Chişinău şi este admis ca student al Facultăţii de Drept, Specialitatea Drept Economic a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova, pe care o absolveşte în 2003. A urmat curs de MBA (masterat în administrarea afacerilor) la Universitatea americană Newport. Acum îşi continuă studiile în economie şi management la London School of Economics and Political Sciences, Marea Britanie.

În perioada 2003-2005 a activat în calitate de consilier juridic (avocat în dosare civile şi comerciale) în cadrul Biroului Asociat de Avocaţi „Solomon”, în Chişinău. În august 2005–noiembrie 2005 a fost consultant principal în Direcţia informativ-analitică a Aparatului Preşedintelui Republicii Moldova. Din 2006 până în 2011 a exercitat funcţiile de secretar al consiliului de administrare a Î.S.C.A. „Air Moldova” şi director al Departamentului Juridic (la aceeaşi întreprindere). În septembrie 2008-septembrie 2009 a fost consilier al Directorului general al Agenţiei Transporturi în materie de transport aerian şi de coordonare a proiectelor Agenţiei Transporturi, de prioritate naţională. Între 2008-2010 a fost preşedinte al Consiliului de administrare a S.A. „Gara Nord”.

Din decembrie 2011 până în iunie 2013 a fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. Din iunie 2013 până în aprilie 2015 a exercitat funcţia de viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, concomitent, în perioada ianuarie 2014-iulie 2014 a fost preşedinte al consiliului de administrare al Î.S. „MoldATSA”.

În aprilie 2015–iulie 2015 a fost director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, iar la 30 iulie 2015 a fost învestit în funcţia de Ministru al Justiţiei al Republicii Moldova în Guvernul Streleţ.

Vladimir Cebotari este căsătorit, are doi copii. Cunoaşte limbile: română (nativă), rusăengleză, franceză.

loading...

Comments are closed.