PDM acuză de șantaj binomul PAS și PPDA! “Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate”

alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte,andrei nastase si maia sandu, nastase proteste, provocatori proteste, manifestatie pdm, protest pdm, andrei petru, trolli moldova, trolli platforma da, protest 21 octombrie, inga grigoriu,
 

Partidul Democrat din Moldova a venit cu o reacție la refuzul fostului bloc ACUM de a veni la negocierile propuse de Igor Dodon, în vederea găsirii unui numitor comun și formării unei majorități parlamentare. Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari a spus că pasul celor din PPDa și PAS este o tentativă de a face șantaj și corupere a deputaților din alte fracțiuni.

Vitalie Gamurari spune că PDM va ține cont de mișcarea celor de la PAS și PPDA de a avea contact individual cu unii deputați și dacă acest lucru este văzut de către ei ca fiind unul normal, chiar dacă anterior aceste două partide, în mod mincinos, au acuzat că PDM a încercat să discute separat cu deputați din fostul bloc ACUM. Acest lucru s-a dovedit fals, însă, acum aceste două partide recurg la ceea ce incriminau public anterior.

“Prin acest gest, PAS și PPDA încearcă de fapt să-si acopere o nouă decizie de a refuza dialogul, de a bloca în continuare țara. Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate și urmează să-și asume răspunderea în fața cetățenilor pentru acest gest iresponsabil, care va arunca țara într-o criză socială profundă, cu efect negativ direct asupra moldovenilor. ” scrie Gamurari în comunicatul de presă.

Purtătorul de cuvânt al PDM constată că cele două partide își înșală în mod grav electoratul. Mai întâi au desființat blocul ACUM, sub care au fost votați de către cetățeni, iar acum, în loc să lucreze pentru salarii și pensii mai bune, așa cum au promis, ei declanșează războaie politice, acțiuni de șantaj în Parlament și încearcă să destabilizeze țara.

Vitalie Gamurari spune că că nici un deputat din fracțiunea PDM nu va da curs acestei tentative mascate de corupție politică și șantaj, exercitate de PAS și PPDA. Totodată, democrații denunță acțiunea lor și atrag atenția opiniei publice și diplomaților acreditați la Chișinău asupra acestui curs negativ spre care PAS și PPDA deturnează dialogul politic.

Total
0
Shares
Total
0
Share