PDM: Din lipsă de probe, Procuratura Generală refuză prezentarea dosarului fabricat la comanda PSRM-ACUM

PDM a decis amânarea congresului extraordinar al partidului, pavel filip, partidul democrat din moldova, congresul pdm 7 septembrie, 

Procuratura Generală (PG) refuză să prezinte copia ordonanţei, semnată de procurorul general interimar, Dumitru Robu, de pornire a unui dosar penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat. Despre acest lucru a anunțat astăzi Partidul Democrat din Moldova, care este învinuit în acest proces.

Potrivit PDM, refuzul PG este motivat de faptul că grupul de deputaţi democraţi, care au cerut prezentarea copiei, nu ar fi indicat în legătură cu care circumstanţă solicită prezentarea copiei, că urmărirea penală ar fi pornită nu pe persoană concretă, dar pe fapt, şi că materialul ar fi confidenţial.

Partidul Democrat consideră că refuzul PG este legat de lipsa de probe în acest dosar fabricat la comanda alianţei PSRM-ACUM, dosar ce face parte dintr-o amplă campanie de intimidare şi hărţuire a reprezentanţilor PDM în plină perioadă electorală. Deputaţii democraţi spun vor ataca în instanţa de judecată răspunsul de refuz al Procuraturii Generale.

Amintim că, la începutul lunii august, un grup de deputaţi democraţi a solicitat PG copia ordonanţei de iniţiere a dosarului penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii în stat, pentru a o ataca în instanţa de judecată, inclusiv pe motiv că această decizie este ilegală din perspectiva procedurii.

Totodată, PDM spune că va depune mai multe plângeri şi sesizări la Procuratura Generală, atât pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim de guvernare, inclusiv in perioada 8-15 iunie, cât şi în ceea ce priveşte mai multe ilegalităţi comise, abuz şi exces de putere.

deputații ACUM-PSRM l-au propus pe Dumitru Robu în funcția de Procuror General interimar, igor dodon dumitru robu, procuratura generala, 

Total
0
Shares
Total
0
Share