Politic

PDM: Dodon a devenit observator în Uniunea Euroastiaca, nu Republica Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Republica Moldova este un stat parlamentar și nici o decizie nu poate fi luată fără aprobarea Parlamentului și avizul Guvernului, aceasta este reacția PDM la anunțul Președintelui Republicii Moldova precum că țara noastră ar fi devenit membru observator în cadrul Uniunii Economice Euroasiatice.

Într-o postare pe Facebook, președintele Igor Dodon a anunțat că Republica Moldova primește statutul de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice, astăzi fiind „o zi istorică” pentru țară.

„Decizia principială a fost adoptată – Republica Moldova va primi statutul de stat-observator în cadrul UEE. Pentru aceasta, unanim, au pledat cinci președinți: al Rusiei– Vladimir Putin, al Belarusului – Alexandr Lucașenco, al Kazahstanului – Nursultan Nazarbaev, al Armeniei – Serj Sargsyan și al Kârgâzstanului, Almazbek Atambaiev”, a scris șeful statului.

Igor Dodon susține că această decizie nu înseamnă că de astăzi Republica Moldova devine membru al Uniunii Economice Eurasiatice, însă aceasta oferă posibilitatea de a „cunoaște mai mult despre principiile de funcționare a uniunii și oferă noi oportunități pentru agenții economici autohtoni”.

 

loading...

Comments are closed.